Страх вам не загрожуватиме: молитва до Миколая, яку варто читати, коли почуття сковує зсередини

Страх супроводжує людину все її життя, і бувають вони різні

Кожен у цьому житті відчував тривогу, страх, нав’язливі думки, і це цілком нормально. Ще наші предки говорили про те, що найдієвіший засіб проти цього – молитви.

Святі слова допоможуть отримати довгоочікуваний спокій і світлі думки. У такому стані складно щось говорити, і для цього є спеціальні вже складені молитви святими.

Страх супроводжує людину все її життя, і бувають вони різні. Однак, коли це просто безпричинне нав’язливе почуття, яке не дає нормально існувати, на допомогу приходять молитви.

Це свого роду медитація, здатна позбавити тривоги, і нижче можна знайти текст однієї з найсильніших із них.

“О добрий наш пастирю і богомудрий наставнику, святителю Христу Миколаю! Почуй нас грішних, що моляться тобі і закликають на допомогу швидку твою предстань; бач нас немічних, звідусіль уловлюваних, всякого блага позбавлених і розумом від малодушності потьмарених; потчись, угодниче Божий, не залишити нас у гріховному полоні бути, нехай не будемо на радість ворогом нашим і не помремо в лукавих діяннях наших. Моли за нас недостойних Творця нашого і Владику, йому ж ти з безтілесними ликами чекай: милостива до нас сотвори Бога нашого в теперішньому житті і в майбутньому віці, нехай не віддасть нам за ділом нашим і через нечистоту сердець наших, але за своєю добротою віддасть нам . На твоє бо клопотання уповаюче, твоїм заступництвом хвалимось, твій заступ на допомогу закликаємо, і до пресвятого образу твоєго припадаюче, допомоги просимо: визволи нас, угодниче Христів, від лих на нас, і прикрий хвилі пристрастей і бід повстаючих на нас, щоб заради святих твоїх молитов не обійде нас напасти й не погрязнемо в безодні гріховної і в шаті пристрастей наших. Моли, святителю Христа Миколаю, Христа Бога нашого, нехай подасть нам мирне життя і залишення гріхів, а душам нашим спасіння і велику милість, нині і повсякчас і на віки віків.”

Молитися можна як удома перед іконами, так і в храмі. Потрібно лише мати чисті помисли та щире бажання.